حضور پررنگ شرکت حفاری و اکتشاف انرژی گستر پارس در نخستین کنفرانس ملی افزایش بهره دهی چاه های نفت و گاز

به گزارش روابط عمومی شرکت PEDEX ، نخستین کنفرانس ملی افزایش بهره‌دهی چاه‌های نفت و گاز با حضور محسن خجسته مهر، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران, کریم زبیدی، مدیر برنامه‌ریزی تلفیقی شرکت ملی نفت و رسول جلیلی، رییس دانشگاه صنعتی شریف, مدیران ارشد نفتی و مدیران عامل شرکت‌های فعال در بالادست صنعت نفت و گاز و مدیرعامل و مدیران ارشد هلدینگ انرژی گستر سینا و زیرمجموعه های آن از جمله شرکت حفاری و اکتشاف انرژی گستر پارس از تاریخ 17 الی 19 آبان ماه در مرکز همایش‌های تخصصی شرکت ملی نفت ایران (باشگاه کوشک) برگزار شد.

شایان ذکر است در روز دوم این همایش , دکتر فروزنده  مدیرعامل شرکت پدکس به نمایندگی از هلدینگ انرژی گستر سینا در ارتباط با توانمندی های این هلدینگ و شرکت های تابع آن در افزایش بهره دهی چاه های نفت و گاز سخنرانی نمودند.

دکتر علی فرزونده با بیان اینکه هلدینگ انرژی گستر سینا به عنوان یکی از 13 هلدینگ بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی در خدمت صنعت نفت کشور به ویژه در شرایط تحریم‌های ظالمانه غرب بوده است اظهار کرد: این هلدینگ در حوزه بالادست و پایین دست صنعت نفت کشور فعالیت دارد و دو شرکت پدکس و حفاری شمال با داشتن 14 دکل خشکی و 3 دکل دریایی بزرگترین شرکت غیردولتی کشور در این حوزه محسوب می‌شوند.

ایشان  با اشاره به میانگین ضریب بازیافت مخازن در دنیا افزود: این میانگین در حال حاضر در سراسر جهان بین 20 تا 40 درصد است که با احتساب نرخ ضریب بازیافت فعلی ذخایر اثبات شده نفت، تنها 54 سال دیگر ما نفت خواهیم داشت ولی با اجرای روش‌های IOR و EOR این زمان به بیش از دو برابر افزایش می‌یابد.

فروزنده در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه ۷۸ درصد از ذخایر نفتی در زمان رهاسازی میادین نفتی در آنجا باقی می‌ماند و برداشت نمی‌شود گفت: با استفاده از ترکیبی از تکنولوژی‌های IOR و EOR دستیابی به ضریب بازیافت ۵۰ تا ۷۰ درصد برای برخی از میادین دور از انتظار نیست و با استفاده از روش‌های نانو تکنولوژی این نرخ تا ۱۰ درصد بیشتر هم امکان افزایش دارد.

مدیرعامل شرکت حفاری و اکتشاف انرژی گستر پارس یادآور شد: ایران در حال حاضر 650 میلیارد بشکه نفت درجا دارد که با ضریب بازیافت 22 درصد، 143 میلیارد آن قابل استحصال است و در واقع می‌توان گفت 507 میلیارد بشکه از این نفت در مخازن باقی می‌ماند و اگر یک درصد ضریب بازیافت را افزایش دهیم و از 22 درصد به 23 درصد برسانیم، چیزی حدود 500 میلیارد دلار درآمد عاید کشور می‌شود.

گفتنی است دانشگاه صنعتی شریف با هدف تحقق ارتباط حداکثری صنعت و دانشگاه و تسهیل بهره‏‌مندی شرکت‌های فعال درحوزه‌‏ بالادست از توان علمی و پژوهشی مراکز فناور و دانش‏‌بنیان، با همکاری شرکت ملی نفت ایران، اقدام به برگزاری این کنفرانس کرده‌ بود.

آشنایی با دستاوردها و چالش‏‌های شرکت ملی نفت ایران، شرکت‏‌های اکتشاف و تولید و چاه‏‌پیما، معرفی فناوری‏‌های مرتبط با روش‏‌های ازدیاد برداشت چاه‏‌محور و میدان‏‌محور، نشست‌های تخصصی با موضوعات فراگیر صنعت و جذب دانشجویان و فارغ‌‏التحصیلان جوان و مستعد رشته‏‌های مهندسی، مدیریت، و مالی در قالب نمایشگاه کار از دیگر اهداف این کنفرانس‌‏ها بود.